Falafel salade
Na het sporten een goed vullende salade die bomvol groente zit? Dan is dit echt een topper. De combinatie hummus en falafel vind ik altijd heerlijk. Deze salade maak je helemaal af met verschillende soorten gerilde groente.
Wat heb je nodig
- 1 zoete aardappel
- 1 avocado (voel wel even of die goed rijp is, ik heb zo vaak gehad dat je hele gerecht is verpest door die te harde of te rijpe avocado)
- 1 courgette
- 1 puntpaprika
- flinke hand koriander
- limoen
- falafel (per persoon gebruik ik 6 balletjes)
- 1 eetlepel hummus
- gemengde sla
- olijfolie/balsamico
- peper/zout/Italiaanse kruiden
Hoe maak je het
Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de courgette in dunne plankjes van ongeveer 1cm. Snijd de puntpaprika in de lengte open en verwijder de zaadjes en halveer de puntpaprika. Snijd de zoete aardappel met schil in frietjes. Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in dunne plakjes. Leg de courgette , zoete aardappel en de puntpaprika op de bakplaat en houd de groentes gescheiden van elkaar. Schenk een flinke scheut olijfolie over de groentes, wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Gril de groente ongeveer 20 minuten. Laat de groente even kort afkoelen.
Ondertussen maak je de salade op smaak met wat peper, olijfolie en een klein scheutje balsamico een flinke klodder hummus in het midden van de salade. Verwarm de pan en bak de 6 balletjes falafel in olijfolie. Maak de salade helemaal af door alle groente en falafel te verdelen over de salade. Als allerlaatst doe je er een flinke hand koriander op en wat limoensap en klaar is jou salade.
أكل لذيذ (Eet smakelijk)
Wil je een ander recept proberen met falafel? Klik dan hier.