Frisse groene pannenkoekjes
Heb jij wel eens groene pannenkoeken op? Ik had ze nog nooit gegeten, nu ik ze een keer klaargemaakt heb, weet ik dat ze heerlijk zijn, wat een lekkere smaak!
De pannenkoek die we allemaal kennen is van zichzelf zoet. Het leuke aan deze groene pannenkoekjes is dat ze bom vol spinazie zitten. Dus nog gezond ook!
Wat heb je nodig
- 200 g verse spinazie
- 3 eieren
- 375 ml halfvolle melk
- 100 g volkoren tarwemeel
- halve komkommer
- 200 ml magere yoghurt
- 1 knoflook bolletje
- handje rode tomaatjes
- 2 punt paprika’s
- 1 avocado
- handje munt
- kiemgroente
- olijfolie
- klontje boter
- peper en zout
Hoe maak je het
Snijd de komkommer in de lengte open. Verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer op de grofste stand. Laat de komkommer uit lekken in een vergiet met een snufje zout.
TIP: Als je zout toevoegt aan natte groente lekken ze grotendeels uit. Zo voorkom je dat je gerecht te vochtig wordt.
Snijd de munt in kleine stukjes. Pers de knoflook. Meng de munt, komkommer knoflook samen met de yoghurt. Maak op smaak met peper. Snijd de tomaatjes door midden en de avocado zonder schil en pit in dunne reepjes.
Voeg de eieren, melk, spinazie en het meel toe. Pureer het geheel met een staafmixer of in een blender.
Verwarm de grillpan met een scheutje olijfolie. Snijd ondertussen de puntpaprika’s in reepjes. Bak de puntpaprika’s in het goed voorverwarmde grillpannetje. Verwarm de koekenpan met een klein klontje boter. Schenk het pannenkoekenbeslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.
Als de pannenkoekjes klaar zijn maak je een strook van yoghurt op de pannenkoekjes. Verdeel de gegrilde puntpaprika’s, tomaatjes, avocadoreepjes en de kiemgroente over het geheel.
Eet smakelijk!
Zin in bananen pannenkoekjes? Klik dan hier